Informatie over Monte Horizonte

Adults Only Vakantie Ecotourisme Portugal Vakantiepark

Monte Horizonte, gelegen aan de kust tussen Lissabon en de Algarve, is een unieke plek waar ruimte, rust en respect voor natuur en voor elkaar centraal staan. Om dit gevoel te blijven garanderen zijn kinderen onder de 13 jaar vanaf 1 januari 2019 helaas niet meer welkom.

Pasja Portugal
Pasja

De reden hiervan is dat wij gelegen zijn in een bijzonder mooi natuurgebied waar je normaal gesproken doof wordt van de stilte, kortom, je hoort hier niets behalve natuurgeluiden.

Door onze gasten wordt die volledige stilte en rust meer en meer gewaardeerd maar om dit nog beter tot zijn recht te laten komen en de stilte en rust te garanderen kunnen wij daardoor geen lawaai makende kinderen meer toestaan.

Ook zijn onze faciliteiten er niet op gericht dat kinderen zich hier tijdens de vakantie uitstekend kunnen vermaken. Dus eigenlijk snijdt het mes aan 2 kanten. Wij krijgen geen kinderen meer die klagen dat hier niets te doen is en wij kunnen ons nog beter richten op dat waarvoor Monte Horizonte in eerste instantie ook is bedoeld:

Een complete natuurbeleving.

Mangoest Portugal
Mangoest

Onze 6 vakantie huizen op ons domein van 20 hectare zijn zodanig gelegen dat men de buren niet kan zien. De terrassen van de vakantiehuisjes bieden hierdoor volledige privacy.

Wij zijn nu 10 jaar bezig om Monte Horizonte te ontwikkelen naar een natuur paradijsje en door de natuur zoveel mogelijk zijn gang te laten gaan zien wij elk jaar een toename van het aantal soorten en aantallen orchideeën, vlinders, paddestoelen, vogels en andere diersoorten. Meer informatie hierover kunt u op onze website https://montehorizonte.nl lezen.

Ook dragen wij ons steentje bij voor wat betreft vervuiling. Ons volledige vakantiepark inclusief zwembad draait volledig op zonne- en windenergie.

Maar er is nog veel meer.

Omdat wij hier geen lichtvervuiling hebben is de sterrenhemel boven Monte Horizonte een spektakel, De melkweg is met het blote oog heel goed te zien.

De Alentejo regio waarin Monte Horizonte ligt wordt ook wel het best bewaarde geheim van Portugal genoemd. De ruimte die hier nog is is ronduit verbazingwekkend terwijl de infrastructuur heel erg goed is.  Files komen hier niet voor.

Maar wat te denken van het heerlijke eten en drinken wat voor Nederlandse begrippen heel erg goedkoop is en verrassend lekker.

En waar kun je in het hoogseizoen nog helemaal alleen op het strand liggen? Hier dus.

Over cultuur hebben wij het nog niet gehad maar ook dat is volop aanwezig. Op 5 minuten rijden ligt het historische stadje Santiago do Cacém waar Romeinse opgravingen zijn en nog vele sporen van de Moorse en Romeinse tijd te zien zijn. Évora, wereldmonumenten stad ligt op een uur rijden en is zeker een must.

Kortom, zoekt u een rustig plaats om uw vakantie door te brengen en te genieten van de natuur, maar ook met de mogelijkheden om leuke activiteiten te ondernemen, dan bent u bij ons op het juiste adres.

 

About admin