Santiago do Cacém

Tijdens uw vakantie op Monte Horizonte verblijft u nabij het historische stadje Santiago do Cacém. Hieronder enige informatie over dit gezellige stadje en de omgeving.

DE STAD SANTIAGO DO CACEM:
U kunt de kerk van St Peter ook bezoeken, een 16de eeuws bouwwerk dat zich op de kasteelhellingen bevindt.

DE KERK:
Een Kerk van gotische oorsprong die na de grote aardbeving van 1755 werd herbouwd 

HET PARK VAN RIO DE FIGUEIRA:
Een park vol met aantrekkelijkheden voor volwassenen, met schommels en tennisvelden, of om te volleyballen of een potje badminton.

GESCHIEDENIS:
De uiteindelijke christelijke verovering vond plaats in de 13de eeuw, in 1217, door D. Afonso II, hoewel er een eerdere verovering plaats had gevonden in 1157 door de Tempeliers. Rond die tijd werd ook het van oorsprong Arabische kasteel herbouwd.

De 13e eeuwse kerk Igreja Matriz en Capela de São Pedro uit de 17de eeuw zijn van historisch en artistiek belang.

Vergeet tijdens een bezoek aan deze streek niet de nabijgelegen ruïnes van Miróbriga, een belangrijk landbouw- en veeteeltcentrum en warmwater bron in Romeinse tijden.

Het architectonische geheel omvat onder andere een belangrijke stadskern met een paardenrenbaan, woonhuizen (sommigen met muurschilderingen) en een acropolis waar het forumplein en het bouwwerk rond de warmwaterbronnen nog zichtbaar zijn.

SANTIAGO DO CACEM:
Santiago do Cacém is een vreedzame stad in het zuiden van Portugal. 

Lang geleden gesticht, de stad was gedurende de Romeinse periode een doorvoerplaats op de route die Lissabon met de Algarve verbond, wat een bijdrage heeft geleverd tot de lokale ontwikkeling.

Het is de tweede grootste gemeente van het land en zijn hoogste top ligt in de heuvels van Cercal op een hoogte van 346 meter.

LAGUNE SANTO ANDRE EN STRAND:
Het strand Praia da Costa de Santo André ligt bij de lagune Lagoa de Santo André en is onderdeel van het natuurreservaat. Het is een lange zandvlakte, liggend aan zowel de Atlantische Oceaan als het rustige water van de lagune. Het strand wordt omgeven door goudkleurige duinen, heeft een onrustige zee en wordt veel bezocht in de zomermaanden. 

Wie tijdens de vakantie van rustiger water houdt, kan kiezen voor de Lagoa de Santo André, waar goede omstandigheden zijn om te windsurfen en te kanoën. Ook kunt u daar heerlijk wandelen terwijl u van het prachtige landschap geniet en van de verschillende vogelsoorten die hier nestelen.

ABELA:
Een klein dorp met een typisch Alentejaanse architectuur, met deparochiekerkbovenop een heuvel. 

CAMPILHAS DAM:
Een rustig kalm meer dat uitstekende geschikt is voor canoeing, windsurfing en vissen.

SAN FRANCISCO DA SERRA:
Een typisch alentejaans dorp duidelijk door zijn prachtige schoorstenen. De kerk en de ruïnes van Nossa Senhora do Livramento rechtvaardigen een bezoek.

ALVALADE:
Een dorp met een betoverend landschap dat ligt tussen deCampilhas dam en de rivier Sado. 

CERCAL DO ALENTEJO:
Een stad die door de interessante landbouwbedrijven en landgoederen wordt omringd. Ongeveer vier kilometer weg is er een plek die uitstekende uitzicht bied over de Atlantische Oceaan en Serra da Mina.

Vakantie in Portugal, welkom in de Alentejo.