Strand Informatie

Vakantie informatie over de stranden van de Alentejo kust in Portugal en voor uw strandvakantie.

Stranden

Klik op de links voor meer informatie.

 
Arreias Brancas
Banho
Bica Vermelho
Buizinhos
Burrinho
Cerca Nova
Espingadeira
Fonte do Cortiço
Foz
Galé
Gavoita
Ilha do Pessegueiro
North
Oliveirinha
Pequena
Salto (naturism)
Sancha
São Torpes (South)
Serro de Águia
Sesmarias
 
Vasco da Gama
Vieirinha / Vale de Figueiros
 

De mooie familie stranden:
De belangrijkste stranden van Sines hebben permanent toezicht tijdens het hoogseizoen, ze zijn uitgerust met alle voorzieningen. 

De stranden van Morgavel, Vale Figueiros, Grande van Porto Covo, Ilha do Pessegueiro en Sao Torpes, zijn de laatste jaren met de Blauwe Vlag van Europa beloond vanwege de goede kwaliteit van het zeewater.

De kleine stranden van Porto Covo:
Praia Grande en het strand van het eiland Pessegueiro zijn het breedst en het meest toegankelijkst, kleine stranden met fijn zand en duidelijke inhammen, die door grote rotsen worden gescheiden, die als het ware werden gevormd om tot een gevoel van intimiteit en exclusiviteit te leiden. 

De stranden zijn voor iedereen, maar wij horen ze roepen : kies voor mij! Vieirinha, Oliveirinha, Foz, Burrinho, Samouqueira (prachtige Samouqueira…), Pequena, Espingardeiro, Búzios, zijn enkele namen van deze kleine schatten aangezien ze kostbaar zijn. 

Al deze stranden hebben goede kwaliteitsnormen, maar enkele van hen hebben een moeilijke toegang en hebben geen permanent toezicht maar zijn prima geschikt voor een rustige vakantie. 

Één van de kleinste stranden van Porto Covo is Praia do Salto. Dit beschutte strand met ongerepte natuur, gelegen tussen Cerro da Águia en Cerca Nova, wordt sinds 2002, als &´én van de weinigen in Portugal, officieel erkend als naturistenstrand.

Historische Stranden:
De stranden van Sines bieden niet alleen zon aan, maar ook geschiedenis en karakter. Praia Vasco da Gama, geïntegreerd in de stad Sines en getuige van enkele belangrijke historische gebeurtenissen, maakt nu het deel uit van het gezicht van Sines. Grenzend aan de vissershaven blijft het een leuk strand en zeker een bezoekje waard, zowel in de zomervakantie als in de wintervakantie. 

Praia de São Torpes:
Het meest bezochte strand van het district wordt geassocieerd met de legende van São Torpes, van wie het lichaam op het strand ruste in de eerste eeuw van de Christelijke era. De korf van São Torpes, een bijzonderheid van de Portugese zee-archeologie, wordt nog gebruikt in de visserij, maar niet vaak.

Praia da Ilha do Pessegueiro:
Het kanaal van Ilha do Pessegueiro werd gebruikt als haven en toevluchtsoord door Carthaginians en de Romeinen. Op het eiland zijn nog sporen te vinden van een Romeinse vis fabriek (het is van de woord vis "piscis", die de naam aan het eiland gaf, en niet van een fruit-boom). 

In de 18de eeuw, waren er plannen om het eiland als grote zeehaven te gaan gebruiken (de blokken die het begin van de bouw aangeven zijn nog zichtbaar).

De kust ten noorden van Sines:
De kaap van Sines verdeeld de kust van de Alentejo in tweeën. In het zuiden zijn er kleine stranden die door rotsen worden gescheiden. In het noorden zijn er kilometers en kilometers ononderbroken zandstranden, tot aan het schiereiland van Tróia. 

Het is het domein van de grote ruimten, en van de krachtige zee. De rijke visbanken in de onderwater grotten trekken diverse duikers en onderwatervissers aan.

Een overzicht van¨"onze" verschillende stranden waaronder São Torpes, Porto Côvo, Sines, Melides, Samouqueira en verschillende kleine verborgen en beschutte strandjes.

Vakantie in Portugal, welkom in de Alentejo.