Sines

Vakantie informatie over Sines.

Dit oude vissersdorpje is door de komst van het toerisme en de industrie erg veranderd. Vandaag is het een industriële oliehaven die van groot belang is voor de Portugese economie. 

Boven de baai kan men nog de ruïnes van een middeleeuws kasteel zien wat in de 16e eeuw is gerestaureerd. Het verhaal gaat dat hier Vasco da Gama (1468-1524) is geboren, de zoon van de militaire gouverneur van Sines. In één van de torens van het kasteel is nu een museum gevestigd dat is toegewijd aan de zeevaarder.

Het kasteel van Sines heeft zijn middeleeuwse structuur behouden en zijn muren, die bekroond zijn met prachtige kantelen. Ook de donjon staat nog overeind. De muren hebben nog westgotische architectonische elementen, die hoorden bij een oudere tempel uit de 7e eeuw. Binnen zijn er twee houten plafonds, die beschilderd zijn. 

Wanneer u tijdens uw vakantie van het panorama vanaf het vissersdok over het heerlijke strand geniet, dan moet u niet vergeten dat de vissers vanuit dit punt dagelijks hun werkdag beginnen op zee. Natuurlijk zijn er hier dan ook mogelijkheden te over om een smakelijk visje te eten en de mensen te leren kennen die de zee in hun ziel meedragen. 

Sines organiseert jaarlijks tijdens het laatste weekend in juli, het grootst wereldmuziekevenement van Portugal, het Festival Músicas do Mundo. Met als achtergrond het kasteel Castelo de Sines is dit een festival dat de diversiteit en kwaliteit van culturele expressies uit de hele wereld weergeeft en het wordt beschouwd als één van de meest democratische culturele evenementen van het land. Niets past meer bij een stad die de wereld één van haar grootste ontdekkers gaf. 

Ontdek tijdens uw vakantie de geboortestad van Vasco da Gama, de zeevaarder die de zeeweg naar Indië vond, en bekijk waarom deze plaats één van de aangenaamste aan de Portugese westkust is.

Omdat het de geboortestad van Vasco da Gama (1468) is, zal het u niet verbazen dat in Sines overal de zee en de ontdekkingen aanwezig zijn. In het historische centrum van Sines kunt u een tour maken langs de “monumenten Vasco da Gama”. De zoon van de edelman Estevão da Gama werd op het kasteel geboren dat op heuvel van Sines staat. Begin hier uw tour en bekijk hier vandaan de oceaan waarvan de mysteries door Vasco da Gama opgelost werden.

Bezoek ook de moederkerk, waar hij de zegen ontving en de kapel van Nossa Senhora das Salas, beschermheilige van de vissers, die door de zeevaarder met name vereerd werd.

Vakantie in Portugal, welkom in de Alentejo.