Safari in de Alentejo

Vakantie informatie over een safari in de Alentejo tijdens uw vakantie.

Vanuit een struik klinkt een angstaanjagend gebrul, in de verte ziet u lange halzen tussen de boomkronen door en plots hupt een kangoeroe voorbij…!

Dit zou een moment kunnen zijn uit een safaritocht door de savanne van Afrika. Maar nee hoor. Het is in de Alentejo, in het Badoca Park!

Mis deze gelegenheid niet en neem uw fototoestel mee. Ga naar Herdade da Badoca in Vila Nova de Santo André en ga gelijk naar binnen.

Klim in één van de door tractoren getrokken open aanhangers die op een trein lijken en luister naar de uitleg van de gids, terwijl u stapvoets door het park gereden wordt.

En vergeet niet extra fotorolletjes mee te nemen voor uw fotoreportage. Hier in het Badoca Park zult u onophoudelijk kiekjes willen schieten! Foto´s van de dreigende tijgers, de majestueuze giraffen, de nerveuze kangoeroes, zebra’s, jaks, buffels, lama´s, herten, reeën, struisvogels, chimpansees en de meer bekende koeien, ezels en schapen.

Na een uurtje jungle kunt u in het restaurant van het park bijkomen en onderweg daarheen kunt u de exotische vogels bezichtigen, die in een enorme kooi verblijven en die u tijdens het eten van een typerend gerecht uit de Alentejo “muzikaal” zullen begeleiden.

 

Vakantie in Portugal, welkom in de Alentejo.