Informatie over Monte Horizonte

Orchideeën Vakantie Alentejo Portugal

De orchideeënfamilie (Orchidaceae) is een van de grootste plantenfamilies op aarde. Het aantal soorten wordt op zo rond de 20.000 geschat. Wereldwijd zijn meer dan duizend geslachten bekend welke verdeeld worden over tientallen subfamilies. Orchideeën worden ook weleens kort orchis genoemd, wat ook de naam van een specifiek geslacht is.

De periode om vele Orchideeën in Portugal te zien is maart en april. Boek uw Orchideeënvakantie bij ons op Monte Horizonte.

Monte Horizonte Turismo Rural ligt aan de westkust van de Alentejo regio in Portugal tussen Lissabon en de Algarve op 5 kilometer van het historische stadje Santiago do Cacém en is een perfecte vakantieplek voor wie op zoek is naar privacy, stilte, een zwembad en sterrenkijken.

De regio Alentejo staat bekend om zijn prachtige landschap en traditionele manier van leven, waardoor het een geweldige bestemming is voor mensen die even weg willen van de drukte van het stadsleven en contact willen maken met de natuur. Het zwembad, de privacy en de stilte van de accommodatie zullen uw verblijf extra charmant maken. De rustige stranden liggen op 20 minuten rijden.

Paarse Aspergeorchis -Limodorum abortivum Orchideeën vakantie Portugal
Paarse Aspergeorchis -Limodorum abortivum

Begin maart zijn de Paarse aspergeocrchis, verschillende Bosvogeltjes en de Harlekijn de eersten die we zien. Hierna volgen er nog vele anderen waaronder de Tongorchis waarvan er honderden op het terrein van Monte Horizonte staan, maar ook hebben wij op ons terrein of in de directe omgeving de Bijenorchis, Wespenorchis, verschillende Spiegelorchissen waaronder de Ophrys speculum en de Ophrys speculum subsp. lusitanica die edemisch is voor Portugal, Vlinderorchis, Hyacintorchis en vele anderen.

Hieronder een paar voorbeelden:

Harlekijn - Orchis morio Orchideeën vakantie Portugal
Harlekijn – Orchis morio
Bruine ophrys - Ophrys fusca Orchideeën Vakantie Portugal
Bruine ophrys – Ophrys fusca
Harlekijn - Orchis morio Orchideeën vakantie Portugal
Harlekijn – Orchis morio
Bijenorchis Orchideeën vakantie Portugal
Bijenorchis – Ophrys apifera
Tongorchis - Serapias Orchideeën vakantie Portugal
Tongorchis – Serapias
Vlinderorchis - Vlinderorchis - Orchis Papilionacea Orchideeën vakantie Portugal
Vlinderorchis – Orchis Papilionacea
Tongorchis Orchideeën vakantie Portugal
Tongorchis – Serapias
Spiegelorchis - Ophrys speculum Orchideeën vakantie Portugal
Spiegelorchis – Ophrys speculum
Paarse Aspergeorchis -Limodorum abortivum Orchideeën vakantie Portugal
Paarse Aspergeorchis -Limodorum abortivum

About admin